Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V Zemědělské ulici v Hradci Králové zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice u dopravní nehody jednoho osobního a dvou nákladních vozidel. Osobní vůz narazil do odstaveného návěsu a následně do dalšího stojícího nákladního vozidla. Nikdo nebyl při nehodě zraněn.

Osobní vůz zůstal po nárazu pod návěsem zaklíněn, jednotka jej uvolnila a vyprostila. Následně se hasiči postarali o zajištění místa nehody proti vzniku požáru, odpojili akumulátor a po 17. hodině se vrátili zpět na stanici.

Do jednoho z obchodů na třídě Karla IV. v Hradci Králové spěchali profesionální hasiči z centrální hradecké stanice. Došlo zde k zahoření drobného materiálu ve skladovacích prostorech. Už při příjezdu jednotek na místo události byl požár uhašen, sklad byl ale zakouřený.

Hasiči nasadili na odvětrání přetlakovou ventilaci. Nikdo nebyl při události zraněn, škoda byla předběžně vyčíslena na asi 5 tisíc korun. Příčinou požáru byla nedbalost při používání otevřeného ohně.

Na silničním úseku mezi Přepychy a Opočnem zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolná jednotka z Opočna u dopravní nehody osobního vozidla. Automobil se při nehodě převrátil na střechu, narazil do stromu a částečně zasahoval do jízdního pruhu.

Osoba z vozu byla již při příjezdu jednotek mimo havarovaný automobil a skončila v péči záchranářů. Hasiči se postarali o protipožární opatření a zasypali uniklé látky sorbentem. Po došetření nehody se jednotka postarala o odstranění následků a pomohla s naložením vozidla na odtah.