Pátek 17. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V části Horní Předměstí, Šibeník zasahovali na kruhovém objezdu profesionální hasiči z Trutnova, kde došlo k technické závadě autojeřábu. U vozidla praskla pneumatika, poškodila hadice s hydraulickým olejem a na vozovku tak uniklo větší množství této kluzké kapaliny. Hasiči začali po svém příjezdu ihned olej zachytávat pomocí vany a sorbentu.

Po asi půl hodině už olej přestal unikat, ale jeřáb se nemohl z místa dostat sám. Na pomoc byl povolán vyprošťovací automobil, pomocí kterého hasiči poškozený jeřáb odtáhli mimo frekventovanou komunikaci. Po dobu zásahu byla vozovka průjezdná kyvadlově.

Profesionální jednotka z Rychnova nad Kněžnou zasahovala v Liberku u dopravní nehody dvou osobních vozidel se zraněním osoby. Vozy se střetly na křižovatce. Hasiči poskytli jedné zraněné osobě první předlékařskou pomoc a poté si ji převzali záchranáři.

Jednotka místo nehody zajistila a na havarovaných vozech provedla protipožární opatření. Po dokumentaci odstranili hasiči obě vozidla mimo vozovku tak, aby neblokovala provoz. Na závěr provedli úklid komunikace.