Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

U nehody osobního vozidla a motorky v Bohuslavicích zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky. Při nehodě došlo ke zranění tří osob. Hasiči poskytli na místě předlékařskou péči, k nehodě mířil i vrtulník letecké záchranné služby.

Jednotka pak na místě spolupracovala s dalšími záchrannými složkami. Hasiči pak provedli protipožární opatření a po došetření odstranili havarované prostředky mimo komunikaci.

Vážná dopravní nehoda se stala u obce Vlastiboř, části obce Záluží, kde havaroval řidič osobního auta. Zraněný řidič zůstal ve zničeném autě zaklíněn. Zasahující profesionální hasiči ze stanice Soběslav ho vyprošťovali pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení.

Do nemocnice byl pak transportován letecky. Hasiči dále zajistili havarované auto proti vzniku požáru a proti úniku provozních kapalin. Nehodu šetřila Policie ČR.

Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že ve Spojové ulici v Jílovém se nachází na vozovce olej, který částečně teče i do kanalizace. Na místo okamžitě vyjeli hasiči z Jílového-Modré a strážníci MP Jílové.

Po příjezdu bylo průzkumem zjištěno, že olej pravděpodobně někdo vylil do menšího kanálu u garáží nad Spojovou ulicí a ten následně vytekl o ulici níže, kde dál pokračoval do kanalizace a na vozovku. Hasiči olej zlikvidovali a případ je nyní v šetření PČR.