Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Škodu ve výši 30 000 Kč způsobil požár dřeva uskladněného v kotelně domu v Žižkově ulici ve Vlachově Březí. Požár se rozšířil i na další věci v kotelně. K požáru byli vysláni prachatičtí profesionální a místní dobrovolní hasiči.

Jednotkám se podařilo přibližně do deseti minut dostat požár pod kontrolu. Následně museli vše vynést z kotelny ven na volné prostranství a tam dohasit. Úplnou likvidaci požáru velitel zásahu nahlásil krátce před půl pátou odpolední. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření.

O štěstí v neštěstí může mluvit německý paraglidista, který i s padákem uvízl v několikametrové výšce na stromě poblíž místního hřbitova v Děčíně.

Po oznámení na tísňovou linku vyjeli na místo dobrovolní hasiči z Jílového-Modré, hasiči s jejich lezeckou skupinou z Děčína, strážníci MP a PČR. Paraglidistu se pokusil ještě před samotným příjezdem hasičů osvobodit z vysokého stromu jeho německý kolega, který měl lezecké vybavení. To se mu nakonec i podařilo, ale to už na místě byli hasiči, kteří u záchrany asistovali. Událost se naštěstí obešla bez zranění a větších škod.