Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Vyprošťovací speciál Mercedes Actros Bizon ze stanice HZS MSK Ostrava-Zábřeh musel vyjet dodatečně za jednotkou ze stanice Havířov k nehodě osobního automobilu Ford Focus, který skončil v ostravské části Václavovice na okraji pole vedle silnice na střeše.

Nehoda ve Frýdecké ulici se obešla bez zranění. Hasiči zajistili místo nehody a zabezpečili focus před případným požárem. Bizon jej přetočil zpět na kola a vytáhl zpět na silnici, a to bez poškození. Neunikly žádné provozní kapaliny.

Dvě jednotky hasičů (HZS Bruntál a JSDHO Vrbno pod Pradědem) zasahovay u nehody osobního automobilu Kia v Široké Nivě, který skončil mimo silnici. Hasiči poskytli až do příjezdu ZZS MSK zraněné osobě předlékařskou pomoc a zabezpečila vozidlo před požárem.

Hasiči přenesli zraněnou osobu do vozidla ZZS MSK a poté do vrtulníku LZS. S majitelem vozidla, který přijel na místo nehody, se velitel hasičského zásahu domluvil, že hasiči s havarovaným vozidlem nebudou manipulovat, že majitel bude s odtahovou službou jednat sám.

Elektrická požární signalizace ohlásila požár ve firmě v Okružní ulici v Českých Budějovicích. K požáru vyjeli profesionální hasiči z českobudějovické stanice, kteří ohnisko požáru našli v olejové vaně pod jedním ze strojů.

Hasiči vanu začali ochlazovat a snižováním teploty pak požár uhasili. Likvidaci požáru velitel zásahu nahlásil v 8:24 hodin. Škoda způsobená požárem a příčina jeho vzniku zatím nebyly stanoveny.