Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V části Panská Habrová v Rychnově nad Kněžnou došlo k dopravní nehodě jednoho osobního automobilu. Vůz se převrátil přes střechu. Jedna osoba se po příjezdu hasičů nacházela již mimo vozidlo. Hasiči jí poskytli první předlékařskou­ pomoc.

Poté se o ní postarali po svém příjezdu záchranáři. Jednotka převrátila havarovaný vůz zpět na kola. Poté provedla protipožární opatření a odpojila akumulátor. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou.

U Protivína, části obce Selibov zasahovala profesionální jednotka ze stanice Písek u dopravní nehody dodávky. V autě cestovali tři dospělí a dvě děti. Všichni vyvázli bez zranění, hasiči nemuseli nikoho vyprošťovat. Písecká jednotka převrátila dodávku zpět na kola a prověřila, že z auta nevytekly žádné provozní kapaliny.

Přes operační středisko si velitel zásahu na místo vyžádal pracovníky SÚS, aby posypali zledovatělou silnici. Krátce před čtvrtou hodinou ranní byla dodávka naložena na voze odtahové služby a vozovka znovu zprůjezdněna.

Profesionální i dobrovolní hasiči z Trutnova a dále dobrovolní hasiči z Hajnic byli povoláni do Chodské ulice v Trutnově do třípatrového domu. V objektu byl cítit kouř a sousedé se nemohli dozvonit na majitelku jednoho z bytů. Jednalo se o spálené jídlo na plotně.

Osoba byla při vědomí, ale nadýchala se kouře. Záchranáři ji převezli do zdravotnického zařízení. Byt byl poté předán příbuzným. Událost se obešla beze škody.