Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči z týnské stanice zasahovali v Týně nad Vltavou v Komenského ulici, kde se v jednom z bytů zamknul v dětském pokoji malý asi tříletý chlapec. Hasiče do bytu pustila jeho matka. Chlapec stál za zamčenými dveřmi, usilovně plakal a nemohl s klíčem nijak pohnout. Hasiči začali na chlapce mluvit.

Uklidnili ho natolik, že chlapci se podařilo podle instrukcí hasičů klíč ze zámku uvolnit. Klíč pak prostrčil hasiči vytvořenou štěrbinou pode dveřmi. Jednotka pak dveře dětského pokoje už lehce otevřela. Za statečnost a šikovnost chlapec od hasičů dostal plyšového dráčka Záchranáčka.

Ve Stodu začalo hořet brzdové obložení kamionu pravděpodobně v důsledku technické závady. Požár se podařilo zlikvidovat řidiči ještě před příjezdem jednotek PO (HZS a SDH Nýřany, SDH Chotěšov a místního SDH).

Hasiči pomocí vysokotlaku požárem zasažené místo ochladili na bezpečnou teplotu. Pomohli řidiči převézt kamion na odstavné parkoviště a znovu vozidlo překontrolovali termokamerou. Požár způsobil škody odhadem za 10 tisíc korun.