Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči ze stanice Týn nad Vltavou a dobrovolní hasiči obce Bechyně byli vysláni do Sudoměřic u Bechyně, kde byl ohlášen bytový požár. Průzkum na místě ukázal, že se jednalo o požár potravin na plotně elektrického sporáku, který se částečně rozšířil i na kuchyňskou linku.

Požár hasiči zlikvidovali během několika minut. I přes jejich rychlý zásah činí vzniklá škoda 40 000,–. Zdravotnická záchranná služba z místa požáru odvezla jednu zraněnou osobu, která se nadýchala zplodin hoření.

Profesionální jednotka ze stanice Soběslav vyjela mezi obce Brandlín a Tučapy, kde byla ohlášena dopravní nehoda dvou osobních aut s nutností vyproštění zraněných osob. Po příjezdu hasičů k nehodě průzkum ukázal, že jeden z vozů po srážce skončil přibližně 50 metrů v poli a druhý zůstal v příkopu u silnice.

Osoby cestující v automobilech byly již mimo vozidla a byly ihned předáni zdravotníkům ZZS Soběslav. Vyproštění nebylo nakonec potřeba. Hasiči dále zjistili, že nedošlo ani k úniku provozních kapalin, proto nehodu předali Policii ČR k dalšímu šetření a zásah ukončili.