Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči z Nového Bydžova byli přivoláni do Barchova k údajnému zahoření na sloupu elektrického vedení umístěného v poli. Jednotka na místě žádné známky zahoření neobjevila. Na místě byla jedna zraněná a jedna zraněná poštolka.

Hasiči ji vzali s sebou na stanici, kam si pro ni přijeli pracovníci Záchranné stanice z Jaroměře. Dle pracovníků firmy ČEZ, kteří se na místo dostavili, k žádné škodě nedošlo.

Profesionální hasiči z Hořic zasahovali při dopravní nehodě dodávky a osobního automobilu u obce Černín. Jednotka provedla na vozidlech protipožární opatření a odpojila autobaterie. Uniklé provozní kapaliny zasypala sorbentem. Komunikace byla v místě neprůjezdná a tvořily se kolony.

Před polednem byla vozovka zprůjezdněna v jednom jízdním pruhu. Jedna osoba utrpěla zranění a byla odvezena sanitou na ošetření do nemocnice. Po naložení vozidel na odtah uklidili hasiči silnici a komunikace byla po poledni zcela zprůjezdněna.

Na silnici číslo 52 u Novomlýnských nádrží zasahovali hasiči u nehody dvou osobních aut. Pomoc zraněným na místě poskytl před příjezdem jednotek kolem projíždějící příslušník HZS ze Znojma.

Při srážce se zranili oba řidiči a byli po ošetření odvezeni záchrannou službou. Hasiči zajistili místo proti požáru a usměrňovali na rušné silnici provoz. Po vyšetření nehody uklidili silnici a umožnili její zprůjezdnění.