Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Mezi obcemi Zliv a Munice zasahovala profesionální jednotka ze stanice České Budějovice u dopravní nehody osobního automobilu značky Peugeot 206. Když hasiči k nehodě přijeli, byla dvoučlenná osádka již z vozu venku.

U auta, které skončilo přibližně šest metrů daleko od silnice v hluboké stoce, hasiči provedli protipožární opatření a opatření proti úniku provozních kapalin. ZZS odvezla řidiče i jeho spolujezdkyni. Nehodu šetřila Policie ČR.

Následky nehody likvidovali také profesionální hasiči ze stanice Tábor, a to v Táboře – Čekanicích. Nehoda dvou osobních aut továrních značek Škoda Felicia a VW Passat se obešla bez zranění.

Hasiči auta zajistili protipožárním opatřením a ze silnice odstranili vyteklé provozní kapaliny. Následně po ukončení šetření policistů jednotka pomohla s naložením aut na vůz odtahové služby a zásah ukončila úklidem komunikace.

Profesionální hasiči z centrální stanice v Hradci Králové, Broumova, Náchoda a dobrovolní hasiči z Teplic nad Metují a Adršpachu byli přivoláni do Adršpašských skal. Ženu, která zkolabovala, hasiči snesli ze skály dolů.

Žena byla poté převezena vozidlem HZS k trauma bodu ve skalách, kde již čekala zdravotnická záchranná služba. Vrtulník, který na místo přiletěl, se vrátil zpět prázdný. Žena, která dvakrát omdlela, byla bez zranění a v pořádku.