Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Krátce před jedenáctou hodinou dopoledne vyjeli profesionální hasiči z Broumova k požáru osobního vozidla v ulici U Horní brány v Broumově. Po příjezdu na místo byl již požár osobního auta Renault Megane uhašen. To se podařilo řidiči vozidla pomocí ručního hasicího přístroje. Hasiči zkontrolovali automobil a odpojili u něho autobaterii.

Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 30 tisíc korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem dalšího šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Profesionální jednotka za stanice Suché Vrbné zasahovala v Českých Budějovicích v Českém Vrbném u dopravní nehody osobního automobilu značky Škoda Fabia a nákladního automobilu Iveco. Zdravotníci ZZS ještě před příjezdem hasičů odvezli na ošetření jednu zraněnou osobu. Zasahující jednotka zajistila havarovaná auta proti požáru, vyteklé provozní kapaliny zlikvidovala na silnici sorbentem. Nehodu na místě šetřila Policie ČR.

Broumovští profesionální hasiči byli přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla u obce Jetřichov. Řidička škodovky z dosud nejasných příčin nezvládla řízení a skončila s vozidlem na střeše. Při příjezdu hasičů na místo byla ona i dítě venku. Žena utrpěla zranění, se kterým byla převezena záchrannou službou do nemocnice. Dítě vyvázlo bez zranění. Hasiči převrátili automobil zpět na kola a provedli protipožární opatření. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jednotka profesionálních hasičů z Jaroměře vyjela krátce před sedmou hodinou ráno k dopravní nehodě, která se stala na silnici mezi Českou Skalicí a obcí Zlíč. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu dvou osobních vozidel zn. Škoda Octavia a Škoda Fabia.

Při nehodě byla jedna osoba zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči zajistili vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Poté pomohli s jejich naložením na dotah a očistili povrch vozovky od provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.