Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

U požáru v části Liberce Vesec zasahovaly 3 jednotky hasičů. Vznikl v suterénu, který byl využívaný jako letní kuchyně. Požár zasáhl celý prostor s uskladněnými věcmi jako byl zahradní nábytek, jízdní kola nebo potraviny. Hasiči na likvidaci použili přenosné hasicí přístroje a vysokotlaký proud vody.

Příčinou vzniku byla technická závada na ovládání mrazicího pultu. Škoda byla vyčíslena na 200.000 Kč, uchráněné hodnoty na 1 milion korun. Majitel se zprvu snažil požár uhasit vlastními silami pomocí sněhu. U hašení se však popálil a nadýchal zplodin hoření.

V obci Dolní Novosedly zasahovali profesionální hasiči ze stanice Písek u kamiónu, který si najetím na plech prorazil nádrž na naftu. Z nádrže vyteklo přibližně 100 litrů nafty na silnici. Životní prostředí nebylo nijak ohroženo.

Zasahující hasiči nejprve zamezili dalšímu úniku a zbytek nafty z nádrže odčerpali do sudů. Naftu vyteklou na silnici vyčistili sorbentem. Kamión stál na silnici v odstavném pruhu, netvořil žádnou překážku v provozu.