Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na žádost pracovníků KVS vyjela profesionální jednotka ze stanice Vodňany do Číčenic, kde pod hladinou potoka vytékajícího z Dřemlinského rybníka byla zmrzlá volavka. Dva hasiči se vybavili ochrannými prostředky včetně rukavic, holínek, obličejových masek a motorovými pilami mrtvou volavku z ledu vyřezali. Následně ji uložili ji do pytle.

Poté, co jednotka dekontaminovala oba zasahující hasiče a použitý materiál, odvezla pytel s volavkou do areálu Technických služeb města Vodňany. Toto místo bylo určené veterinární správou jako sběrné místo, hasiči zde pytel s volavkou uložili do připraveného kontejneru.

Osádky cisteren profesionálních hasičů ze stanic České Budějovice a Suché Vrbné byly vyslány do Šindlodvorské ulice v Českých Budějovicích k ohlášenému požáru garáže. Průzkum na místě ukázal, že se nejedná o garáž, ale o zahradní domek stojící za rodinným domem.

Hasiči požár rychle dostali pod kontrolu a přibližně za 45 min uhasili. Vzniklá škoda činí 100 000,–. Hodnota uchráněného majetku – především na vedle stojícím rodinném domě – je 3 000 000,–. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost.