Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Operační středisko HZS Jihočeského kraje vyslalo profesionální jednotku ze soběslavské stanice k požáru dodávky, která hořela v Zátkově ulici v Soběslavi. Průzkum ukázal, že hoří celá kabina dodávkového automobilu značky Ford Transit. Hasiči na likvidaci požáru nasadili vysokotlaký proud a během půlhodiny uhasili.

Hasiči dále zjistili, že v zavazadlovém prostoru jsou převáženy dvě palety hliníkových bloků k motorům. S pomocí zaměstnance blízké firmy s vysokozdvižným vozíkem byly palety evakuovány mimo vozidlo. Vzniklá škoda činí 150 000,–. Vyšetřovatel HZS pracuje se dvěma verzemi příčiny vzniku požáru, a to s technickou závadou nebo nedbalostí.

Rychnovští profesionální hasiči vyjížděli k dopravní nehodě tří osobních automobilů, která se stala v ulici Jiráskova v Rychnově nad Kněžnou. Účastníkem nehody bylo malé dítě. To bylo i s jeho matkou odvezeno zdravotnickou záchrannou službou preventivně na vyšetření do nemocnice.

Oba přivezla v pořádku sanita zpět na místo nehody. K úniku provozních kapalin nedošlo. Jednotka řídila v místě až do příjezdu Policie ČR dopravu a poté silnici uklidila.