Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Nikdo nebyl zraněn při dopravní nehodě, která se stala v Dačicích na silnici č. 151 ve směru na Jindřichův Hradec. Po příjezdu na místo bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o nehodu jednoho osobního vozidla značky Škoda Felicie. Vozidlo se nacházelo v příkopu otočené na střeše, řidička již byla mimo vozidlo nezraněna.

U nehody byla již před příjezdem jednotky Policie ČR, která nehodu vyšetřila a zadokumentovala. Z vozidla unikal motorový olej. Dačická jednotka provedla protipožární opatření, odpojila baterii, vozidlo převrátila na kola, za pomoci navijáku vytáhla z příkopu a odstavila na přilehlé místo mimo silnici. Ze silnice byl uniklý olej.

Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Žďár nad Sázavou vyjela společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Polničky a Žďáru nad Sázavou Zámku k ohlášenému požáru chaty v katastru obce Polnička. V době příjezdu prvních jednotek na místo události byla chata o rozměrech přibližně 6×6 m kompletně v plamenech.

Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů. Při požáru ani samotném zásahu se nikdo nezranil. Majiteli vznikla požárem majetková škoda v předběžné výši 200 tisíc korun. Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje.