Pondělí 20. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči z Dobrušky a novoměstští dobrovolní hasiči byli přivoláni k osobnímu automobilu, který vyjel mimo vozovku a narazil do sloupu elektrického vedení. Nehoda se stala v ulici Vlastimila Moravce v obci Spy. Jednotky provedly na voze protipožární opatření a zasypaly uniklé provozní kapaliny.

Po naložení vozidla na odtah uklidili hasiči vozovku. Ve voze cestovaly čtyři osoby. Těhotná žena byla odvezena zdravotnickou záchrannou službou na ošetření do nemocnice.

Bez vzniklé škody byl uzavřen požár křesla na statku v obci Svinětice. Požár byl původně ohlášen jako požár stodoly. Na místo vyjely osádky cisteren profesionálních hasičů ze stanice Vodňany a jednotek SDH obce Bavorov a Vodňany – Pražák.

Průzkum ukázal, že v objektu určenému k demolici hoří čalouněné dřevěné křeslo. Hasiči požár uhasili jedním vysokotlakým proudem. Poté celý objekt zkontrolovali, žádné další hoření nenalezli.

Profesionální hasiči z Hořic a podnikoví hasiči z ČEPRO Cerekvice zasahovali při střetu dodávky a osobního vozidla, ke kterému došlo v obci Sadová. Jeden z vozů skončil převrácený na boku v příkopě. Na místo se dostavila také zdravotnická záchranná služba, nikdo z účastníků dopravní nehody zranění neutrpěl.

Hasiči spolu s Policií ČR řídili v místě dopravu, zprůjezdněn byl jeden jízdní pruh. Jednotka pomohla s naložením obou vozidel na odtah a uklidila vozovku.

Tři osoby utrpěly zranění při dopravní nehodě, která se stala ve Strunkovicích nad Blanicí, části obce Svojnice. Havaroval zde osobní automobil. Jednu osobu zdravotníci ošetřili na místě ještě před příjezdem prachatické profesionální jednotky, další dva zraněné hasiči pomohli transportovat do sanitky.

Zároveň s pomocí ZZS jednotka HZS zajistila havarovaný vůz proti požáru a úniku provozních kapalin. Nehodu na místě šetřila Policie ČR.