Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na silnici I. třídy č. 4 u Přechovic zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému u dopravní nehody osobního a nákladního automobilu. Při střetu vozů VW Passat a kamiónu s tahačem značky Mercedes utrpěla zranění jedna osoba. Profesionální hasiči ze stanice Strakonice však nemuseli vyprošťovat.

Provedli u havarovaných aut protipožární opatření a zasypali na silnici vyteklé provozní kapaliny. Když policisté ukončili své šetření, jednotka HZS odtlačila Passat mimo vozovku a dokončila úklid.

Policie ČR zažádala o spolupráci hasičů na silnici č. 603 u Veselí nad Lužnicí, kde se na křižovatce „U sloupu“ srazily nákladní automobil s osobním. K nehodě vyjeli profesionální hasiči ze stanice Soběslav. Velitel zásahu pro průzkumu podal zprávu, že došlo k nárazu vozu Škoda Fabia do zadní části návěsu kamiónu s tahačem Scania.

Obě auta zůstala po nárazu stát na silnici, z Fabie vytekly provozní kapaliny, které hasiči zasypali sorbentem. Hasiči dále auta zajistili proti požáru a po zadokumentování nehody Policií ČR Škodu odtlačili na blízké parkoviště. Nákladní auto odjelo na odstavné parkoviště samo. Jednotka HZS zásah ukončila zametením střepů, plastů a použitého sorbentu.