Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K ohlášenému požáru osobního auta vyjela do obce Vyšný českokrumlovská profesionální jednotka. Řidička na místě podala informaci, že v kufru veze tlakovou láhev, ze které uniknul plyn a zakouřil celé auto.

Hasiči zjistili, že se jedná o láhev se stlačeným CO2. Láhev nebyla v kufru nijak zajištěná a během jízdy se uvolnil vypouštěcí ventil. Hasiči ventil uzavřeli, auto odvětrali a řidičku poučili o bezpečném převozu láhví.

Profesionální hasiči ze stanice České Budějovice a jednotky SDH obcí Hluboká nad Vltavou a Hrdějovice byli vysláni do Fügnerovy ulice v Hluboké nad Vltavou, kde byl ohlášen požár střechy. Průzkum na místě ukázal, že hoří izolace, částečně střešní krytina a krov střechy rodinného domu, ale že požár je již z velké části lokalizován.

Výšková technika a hrdějovická dobrovolná jednotka byly odeslány zpět na základny. Před sedmou hodinou večerní byl požár zcela uhašen a odjely i poslední jednotky. Vzniklá škoda činí 30 000,–, příčinou vzniku požáru byla nedbalost při navařování izolace.

Profesionální hasiči vyjeli ze stanice Děčín a dobrovolní hasiči Staré Město a Boletice nad Labem k nahlášenému kouři, který vycházel z garáže u rodinného domku v Děčíně, v ulici Na Stráni. Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že jde o požár potravin na vařiči.

Na místě také zasahovala PČR a městská policie Děčín, která usměrňovala „hádavou“ situaci mezi obyvateli. Hasiči dále provedli odvětrání garáže a části domu. Dobrovolné jednotky byly během výjezdu na místo odvolány.