Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči ze stanice Soběslav a dobrovolní obce Val vyjeli k požáru chatky do obce Hamr. Po příjezdu jednotek na místo události bylo zjištěno, že požár je již uhašen. Jednotky na místě provedly průzkum požářiště a na místo události se dostavil vyšetřovatel požárů HZS Jihočeského kraje.

Předběžně stanovená škoda je ve výši 2.000,– Kč. Uchráněné hodnoty jsou ve výši 25.000,– . Příčina vzniku požáru je v šetření.

Jednotka ze stanice Český Krumlov ve spolupráci s jednotkou SDHO Velešín vyjela k požáru osobního automobilu do Velešína. Na místě události bylo zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu 2 osobních automobilů, při které bylo zraněno 6 osob.

Jednu zraněnou osobu museli hasiči z vozidla vyprostit. Hasiči dále zajistili vozidla proti úniku provozních kapalin, odpojení baterií a následný úklid vozovky. Na místě události spolupracovali se ZZS a PČR.

Střecha domu v Karlových Varech, v Chebské ulici, začala hořet podle vyšetřovatele požárů po úderu blesku. Díky včasnému zpozorování a rychlému zásahu hasičů se oheň nerozšířil. Ohnisko požáru bylo přímo ve hřbetu střechy, hasiči museli proto část střechy rozebrat, aby zcela vyloučili možné další šíření ohně.

Škoda je odhadnuta na 50 tisíc korun. Na místě zasahovali hasiči se stanice Karlovy Vary, z Tašovic a ze Staré Role. Kvůli ustavení výškové techniky u domu musela být na několik desítek minut zcela uzavřena část Chebské ulice.