Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Horního Maršova byli přivoláni k požáru dřeva vedle chalupy v ulici Krkonošská v Janských Lázních. Požár byl uhašen přenosný hasicím přístrojem před příjezdem hasičů na místo. Jednotky místo prolili vysokotlakem a zkontrolovali pomocí termokamery.

Škoda byla odhadnuta na 20 tis. Kč, uchráněn byl majetek v celkové hodnotě přibližně 1,5 mil Kč. Příčinnou vzniku byla technická závada na elektrické zásuvce, od níž došlo k zahoření.

Profesionální hasiči ze stanice Děčín a dobrovolní hasiči z Horního Žlebu vyjeli ve středu, po páté hodině odpolední do Sokolské ulice v Bynově. Oznamovatel uvedl, že z jednoho bytu ve věžáku vychází kouř a na zvonění nikdo nereaguje.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že šlo o připálené jídlo na sporáku a byt byl již otevřen. Majitelka bytu se podle dostupných informací nadýchala kouře. Na místě zasahovala záchranná služba.

Profesionální hasiči z Hořic zasahovali při dopravní nehodě dvou osobních automobilů, která se stala o obce Bílsko u Hořic. Pravděpodobnou příčinnou střetu vozidel byl spánek starší řidičky vozu Škoda Fabia, která poté vjela do protisměru. Provoz byl v místě nehody řízen Policií České republiky kyvadlově.

Došlo ke zranění tří osob, které byly ošetřeny zdravotnickou záchrannou službou a převezeny do nemocnice. Jednotka zasypala uniklé provozní kapaliny sorbentem. Odstavila vozidlo, které bránilo provozu stranou, a uklidila vozovku.