Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči z obou královéhradeckých stanic zasahovali při dopravní nehodě osobního a nákladního automobilu, která se stala v ulici Sokolská před kruhovým objezdem u Toyoty v Hradci Králové. Hasiči provedli na voze protipožární opatření a odpojili autobaterii. Z nákladního vozu unikaly pohonné hmoty, které hasiči zachytávaly.

Z nádrže bylo přečerpáno přibližně 150 l. Provoz na komunikaci byl po dobu zásahu zcela zastaven. O této skutečnosti byl informován také Dopravní podnik města HK. Jednotka odstavila kamion mimo vozovku a po 11. h odjela zpět na stanici.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí byli přivoláni k požáru osobního automobilu zn. Audi, k čemuž došlo na silnici mezi obcemi Svídnice a Krchleby. Jednotky požár uhasily pomocí jednoho proudu C a jednoho vysokotlakého proudu. Hasiči odpojili na vozidle autobaterii.

Zasažen byl celý motorový prostor. Provoz na komunikaci v místě události byl řízen kyvadlově. Hasiči zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem. Škoda na vozidle se vyšplhala do výše 200 tis. Kč, uchráněn byl majetek v hodnotě 150 tis. Kč.

Na žádost občanů o pomoc při záchraně kočky byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Luhačovice do areálu jednoho z hotelových zařízení v Pozlovicích. Podle lázeňských hostů bylo už delší dobu slyšet zoufalé mňoukání kočky, která asi uvízla v kanalizaci u objektu hotelu.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že se jedná o kotě, které nebylo uvězněno v kanalizaci, ale za hromadou palivového dřeva. Hasiči rychle část hranice dřeva rozebrali a kotě vyprostili.