Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a kostelečtí dobrovolní hasiči zasahovali při dopravní nehodě osobního automobilu, který narazil do stromu v ulici Jungmannova v Kostelci nad Orlicí. Řidič se spolujezdkyní byli zraněni. Hasiči jim poskytli předlékařskou péči.

Poté jej převzala do ošetření zdravotnická záchranná služba, která je odvezla do nemocnice. Doprava byla řízena v místě události hasiči kyvadlově. Po vyšetření nehody Policií České republiky odstavila jednotka vozidlo mimo komunikaci a vozovku uklidila.

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem zasahovali při dopravní nehodě dvou osobních vozidel, která se stala v Třebechovicích pod Orebem. Došlo ke zranění jedné osoby, která byla odvezena zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice.

Jedno vozidlo narazilo do sloupu veřejného osvětlení a poškodilo jej. Informována byla Městská policie. Na místo se dostavila firma, která zajistila opravu sloupu. Jednotka pomohla s naložením vozů na odtah a poté uklidila komunikaci.

Královédvorští profesionální hasiči vyjížděli k úniku pohonných hmot na vozovku. Nafta vytekla z proražené nádrže nákladního vozidla na silnici mezi obcemi Nemojov a Debrné. Z nádrže o objemu 300 litrů unikly asi 2/3 obsahu. Hasiči nádrž provizorně zatmelili.

Přečerpání zbylé nafty si zajistil majitel vozidla. Jednotka skvrnu v délce přibližně 150 m zasypala sorbentem a uklidila. O události byla informována Česká inspekce životního prostředí a Lesy České republiky. Jejich zástupci se dostavili na místo.