Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na silnici vedoucí z Veselí nad Lužnicí do obce Val likvidovali profesionální hasiči ze stanice Soběslav následky nehody osobního automobilu, který vyjel z vozovky, prorazil plot a zastavil se o garáž. V době příjezdu hasičů byla zraněné řidička již v péči zdravotníků ZZS.

Hasiči havarované auto zajistili proti požáru odpojením akumulátoru a nehodu předali k šetření policistům. Únik provozních kapalin nebyl zjištěn.

Na pardubické Masarykovo náměstí vyjížděli hasiči k ohlášenému požáru v objektu pojišťovny. Hasiči ihned po příjezdu zjistili, že se jednalo o zahoření transformátoru. Pracovník firmy uvedl transformátor do bezpečného stavu.

Odpojen byl elektrický proud. Hasiči odvětrali celý objekt. K evakuaci osob nedošlo. Na místo se dostavil i vyšetřovatel hasičů, který stanovil jako příčinu technickou závadu na elektroinstalaci.

Dobrušští profesionální hasiči spolu s dobrovolnými hasiči z Deštné v Orlických horách zasahovali při dopravní nehodě osobního vozidla v Orlickém Záhoří. Jednotka zasypala olej, který unikl, sorbentem a uklidila komunikaci. Na vozidle odpojila autobaterii a provedla protipožární opatření.

Zraněná osoba byla ošetřena zdravotnickou záchrannou službou a poté byla vrtulníkem letecké záchranné služby transportována do nemocnice. Krátce před 17. h odjely jednotky zpět na stanice.