Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Osádky cisteren profesionálních hasičů ze stanic České Budějovice, Třeboň a Suché Vrbné vyjely do Lišova k ohlášenému požáru místní skládky. Nebyl přesně znám rozsah požáru, proto byly na místo svolány také jednotky SDH obcí Ledenice a Lišov. K požáru se dostavila také jednotka HZSP SŽDC České Budějovice.

Operační středisko vyhlásilo 2. stupeň požárního poplachu. Průzkum ukázal, že hoří svrchní vrstva skládky na ploše přibližně 10 × 10 metrů a že požár se zatím nerozšířil na celou skládku. Hasičům z likvidací požár pomohli pracovníci skládky, kteří skládku rozhrabávali, aby mohla být prolita vodou. Zásah hasiči ukončili po půlnoci. Vzniklá škoda je nulová.

Strakonická profesionální jednotka vyjela k Dubí Hoře k ohlášené dopravní nehodě, při které kamión narazil do spadlého stromu. Hasiči prvotním průzkumem zjistili, že zde nehrozí žádné bezprostřední nebezpečí – z nádrží kamiónu nevytékaly žádné provozní kapaliny, vyproštění osob nebylo potřeba.

Jednotka tedy vyčkala do ukončení šetření policistů a poté odklidili spadlý strom. Odtah kamiónu zajistila specializovaná fir­ma.