Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Monitoring objektu banky provedli po údajném výbuchu a následném zakouření, které spustilo elektrickou požární signalizaci, v Českém Krumlově na Latráně českokrumlovští profesionální hasiči. Hasiči termokamerou změřili teplotu podhledů stropů, odkud se podle zaměstnankyň banky ozvala rána.

Nebyla naměřena zvýšená teplota. Hasiči však zjistili, že byl vypadlý jistič osvětlení. Po opětovném zapnutí vše fungovalo. Hasiči odvětrali lehké zakouření. Jednalo se o technickou závadu na elektroinstalaci.

Profesionální jednotka ze stanice Tábor zasahovala u Sudoměřic u Tábora u dopravní nehody osobního automobilu značky Ford Puma. Havarovaný Ford skončil v příkopu, řidiči hasiči pomohli společně se zdravotníky ZZS z vozu vylézt a přesunout se do sanitky.

Následně hasiči provedli protipožární opatření a zabránili dalšímu úniku provozních látek. Po zadokumentování nehody policisty jednotka HZS uklidila vozovku od použitého sorbentu, střepů a plastů. Zásah hasiči ukončili po naložení Fordu na vůz odtahové služby.