Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální a dobrovolní hasiči z Jindřichova Hradce likvidovali u domu v Dolním Žďáře požár u komína v prostoru mezi stropem kuchyně a podlahou v podkroví. Hasiči museli pro řádné uhašení za současného hašení rozebrat schodiště a podlahy v podkroví.

Dále bylo provedeno rozebrání stropu v kuchyni, a to o rozměrech 3 × 2 metry. Po uhašení všech ohnisek velitel zásahu požářiště prohlédnul pomocí termokamery. Vzniklá škoda činí 50 000,–, příčina vzniku požáru je v šetření.

Uvolnění komunikace po dopravní nehodě, která se stala na silnici mezi obcemi Stachy a Zadov, provedli dobrovolní hasiči obce Stachy a profesionální hasiči ze stanice Vimperk. Havarovaný vůz značky Renault Megane měl v době příjezdu hasičů zcela zničenou svoji přední část, zadní částí pak zasahoval do místního potoka.

Horská služba na místě ošetřila dvě zraněné osoby. Hasiči u vozu provedli protipožární opatření a zabránili dalšímu úniku motorového oleje z nádrže. Po vyšetření nehody policisty pak jednotky pomohly s naložením Renaultu na vůz odtahové služby a zásah ukončily úklidem vozovky.

Profesionální hasiči ze stanice Soběslav a dobrovolní hasiči obcí Tučapy a Myslkovice zasahovali v Myslkovicích u požáru v kotelně. Požár zasáhnul nejen kotelnu rodinného domu jako takovou, ale také skládek se dřevem. I přes rychlý zásah hasičů, kteří požár zvládli uhasit za necelou půlhodinu, se výše vzniklé škody vyšplhala na 100 000,–. Hodnota uchráněného majetku činí 1 900 000,–. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost.