Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Zdravotníci požádali hasiče o pomoc s transportem nemohoucího muže z prvního nadzemního podlaží domu na ulici Svatoanenská v Telči. K události vyjela jednotka profesionálních hasičů z Telče.

V době příjezdu hasičů již na místě zasahovali zdravotníci. Hasiči osmašedesátiletého muže, který ležel na chodbě bytu, nejprve přemístili na transportní podložku a ze zúženého prostoru vynesli ven na ulici, kde jej následně přeložili na nosítka a transportovali do sanitního vozu.

V neděli 17 minut po sedmé hodině ranní vyjížděli dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují společně s profesionálními hasiči z Dobrušky ke sraženému chodci. K nehodě došlo za obcí Vrchoviny ve směru na Náchod.

Sražená osoba se již při příjezdu hasičů nacházela v péči zdravotníků záchranné služby. Hasiči pomohli s naložením zraněné osoby na nosítka. Na místě dále spolupracovali s Policií ČR a Městskou policií z Nového Města nad Metují.

K požáru chaty v Lanškrouně vyjížděly v sobotu čtyři jednotky hasičů. Při příjezdu první jednotky na místo byla již chata celá v plamenech. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 19.36 hodin a zcela zlikvidován byl ve 20.04 hodin. Bylo nutné ohořelé zbytky konstrukce rozebrat a uhasit všechna ohniska.

Hasiči místo požáru střežili až do půlnoci, aby nedošlo k opětovnému rozhoření a poté bylo místo události předáno majiteli. Příčina vzniku požáru byla nedbalost. Škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun. Událost se obešla bez zranění.