Úterý 14. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Z operačního střediska Policie ČR obdrželi hasiči informaci o nehodě nákladního a přepravního automobilu, která se stala u Petrova Dvora nedaleko zámku Kratochvíle. Na místo vyjela profesionální jednotka ze stanice Prachatice. Při nehodě utrpělo zranění celkem devět osob. Hasiči museli jednu osobu vyprošťovat pomocí speciálního zařízení.

Vrtulník LZS transportoval do nemocnice na pozorování jedno dítě. Hasiči dále provedli u obou vozidel protipožární opatření a kontrolu úniku provozních kapalin. Po půl jedné odpolední se na místo dostavila odtahová služba. Hasiči pomohli s naložením aut a zásah ukončili po půl třetí úklidem vozovky.

Jednotky ze stanic Výstaviště a Lidická vyjely dnes v 11 hodin do Žabovřesk na ulici Kníničská. Po dopravní nehodě s dodávkou zůstal osobní automobil převrácený na bok v kolejišti tramvaje. Posádku vozidla nemuseli hasiči vyprošťovat. Obě vozidla zajistili proti vzniku požáru.

Převrácený automobil vrátili na kola a pomocí navijáku vytáhli zpět na komunikaci. Havarovanou dodávku museli hasiči do odstavného pruhu vytáhnout také pomocí lanového navijáku. Po závěrečném úklidu vozovky se jednotky vrátily zpět na základny.