Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K nálezu plechovek s neznámou látkou na Tylově nábřeží v Hradci Králové byli přivoláni profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové. Oznamovatel uvedl, že z několika plechovek vychází nepříjemný zápach. Hasiči po příjezdu na místo a provedeném průzkumu zjistili, že se jedná o barvy, které si tam zanechali pracovníci natírající zábradlí.

Jednotka místo zkontrolovala a vrátila se zpět na základnu.

Čtyři jednotky profesionálních hasičů z Vrchlabí, dobrovolných hasičů z Vrchlabí 3 – Podhůří, Černého Dolu – Čistá a Dolního Dvora byly přivolány k požáru lesa u obce Strážné. Hasiči provedli průzkum dané lokality a zjistili, že hoří v nepřístupném terénu zhruba dva kilometry v lese.

Jednalo se o požár pařezů a lesní hrabanky na ploše zhruba čtyři krát dva metry. Požár nezpůsobil žádnou škodu na majetku.

Profesionální hasiči z Broumova vyjeli k ohlášenému požáru osobního vozidla na Mírovém náměstí v Broumově. Po příjezdu na místo zjistili, že hoří v motorovém prostoru osobního vozidla Škoda Felície. Hasiči dostali požár pod kontrolu během pěti minut. Hmotná škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na pět tisíc korun.

Příčinou vzniku požáru byla zřejmě technická závada v motorovém prostoru. Při požáru nebyl nikdo zraněn.