Pondělí 13. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Bez zranění se obešla dopravní nehoda, ke které došlo na silnici č. II/501 u obce Lukavec u Hořic. V místě havarovalo osobní vozidlo, které skončilo na střeše v jednom jízdním pruhu. Na místo vyjeli profesionální a dobrovolní hasiči z Hořic, kteří odpojili autobaterii a uzavřeli přívod plynové nádrže u auta.

Z havarovaného vozidla neunikly žádné provozní kapaliny. Hasiči na místě řídili dopravu a po vyšetření nehody převrátili vůz zpět na kola a odklidili z vozovky střepy a plastové části.

Jednotky SDH Lubenec a HZS Podbořany vyjely na dopravní nehodu na silnici č. 6 u obce Ležky. Na místě bylo nákladní vozidlo v příkopu s únikem provozních kapalin. Jednotky provedly jímání provozních kapalin, protipožární opatření na vozidle a odpojení baterie.

Na místo případu se dostavil řídící důstojník HZS, zástupci ŽP MÚ Podbořany a zástupci povodí Ohře. Jednotky asistovaly odtahové službě při vyproštění vozu z příkopu na vozovku a následně vozovku uklidily. Po dobu vyprošťování silnice uzavřena.

Jedna osoba byla zraněna při nehodě osobního vozidla u obce Bydžovská Lhotka. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova. Po příjezdu jednotky na místo bylo zjištěno, že se osobní auto nachází převrácené v poli. Řidička byla zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice.

Hasiči provedli u vozidla protipožární opatření a odpojili autobaterii. Místo si převzala Policie ČR a jednotka se vrátila zpět na základnu.