Úterý 30. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Obsluha linky tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina přijala hlášení o požáru stohu u Staré Říše. Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice v Telči společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Nové Říše a Staré Říše. Uhasit požár se hasičům podařilo až po osmé hodině večer.

Celková majetková škoda vzniklá požárem byla vyčíslena na 200 tisíc korun, jedná se o škodu, která vznikla požárem stohu, ale také na shořelých stromcích. Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje. Jednou z prověřovaných variant je i varianta úmyslného zapálení.

K dalšímu požáru vyjížděli hasiči do Počátek nedaleko Chotěboře. S požárem strniště a pole s obilím bojovali téměř tři hodiny hasiči ze šesti jednotek. Majitel odhadl vzniklou škodu na částku 103 372 Kč.

Na místě zasahovaly jednotky profesionálních hasičů ze stanic Havlíčkův Brod a Chotěboř společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z České Bělé, Ždírce nad Doubravou, Chotěboře a Horní Krupé.

Jednotka SDH Nechanice vyjela spolu s HZS Hradec Králové z centrální stanice i stanice Pražská na požár pole – strniště v obci Radostov na Královéhradecku. Požár byl uhašen před příjezdem jednotek jednoduchými hasebními prostředky.

Jednotka HZS provedla kontrolu požářiště pomocí termokamery. Požár vznikl kvůli sváření plotu. Majitel byl poučen o protipožárních opatřeních. Škoda nevznikla. Jednotky se poté vrátily zpět na svoji základnu.