Pondělí 20. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na likvidaci požáru pole u obce Poleň se podíleli profesionální hasiči z Klatov a dobrovolní z Bezděkova, Chudenic, Klatov, Kolovče a místního SDH. Místní zemědělci požářiště oborali, díky tomu se oheň přestal šířit dál do okolí.

Požár, který vznikl v důsledku technické závady na zemědělském stroji zachvátil cca 7 hektarů částečně posekaného pole a kromě kombajnu poškodil několik sloupů tel. vedení. Škody předběžně vyčíslil vyšetřovatel příčin požárů na zhruba 350 tisíc korun, uchráněné hodnoty odhadl na 600 tisíc.

K požáru traktoru u obce Bystré vyslalo operační středisko jednotky HZS Klatovy, HZS Horažďovice a SDH Kolinec. Požár se podařilo majiteli dostat částečně pod kontrolu před příjezdem jednotek vodou a práškovým hasicím přístrojem. Na nedaleké domy a vlek naložený slámu se oheň nerozšířil.

Požár zlikvidovali hasiči jedním vysokotlakým proudem. Při požáru došlo k poškození plastové palivové nádrže traktoru a následnému úniku naftu na vozovku. Hasiči skvrnu zlikvidovali pomocí sorbentu.