Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Žádná škoda nevznikla při požáru sena a koňského hnoje, ke kterému došlo v obci Bošovice. Seno a hnůj byly naloženy na vleku taženém traktorem. Jako první k požáru přijeli písečtí profesionální hasiči. Nasadili na uhašení dva vysokotlaké proudy z jedené z cisteren a otočnou proudnici z cisterny druhé.

Po lokalizaci požáru velitel zásahu nařídil vůz sklopit a seno dohasit na zemi. K požáru přijeli také dobrovolní hasiči obce Čížová, kteří byli ponecháni na místě jako záloha. Vyslaná jednotka SDH obce Písek byla vrácena na základnu v průběhu její jízdy k zásahu.

V 11.00 hod byli hasiči zdravotníky požádáni o monitoring a měření nebezpečných plynů v domě na ulici Vrchlického ve Žďáře nad Sázavou. Na místo události operační důstojník Krajského operačního a informačního střediska Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina vyslal jednotku profesionálních hasičů ze Žďáru nad Sázavou.

Provedeným průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že ve sklepě domu muž rozřezával řezačkou se spalovacím motorem beton. Při práci v malém prostoru se přiotrávil unikajícími výfukovými plyny z řezačky. Provedeným měřením ve sklepě domu hasiči naměřili zvýšenou koncentraci plynů. Muž skončil v péči zdravotníků, kteří jej po nezbytném ošetření na místě události převezli k dalšímu ošetření sanitním vozem do nemocnice. Hasiči sklep i dům odvětrali za pomoci přirozené a přetlakové ventilace.