Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči ze Žamberku, Ústí nad Orlicí, profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou ze sousedního Královéhradeckého kraje a dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí vyjeli k nehodě dvou dodávek a osobního vozidla. Nehoda se stala v obci Záchlumí.

Na místě byly zraněny dvě osoby, které ošetřila zdravotnická záchranná služba. Silnice byla po dobu vyšetřování nehody zcela uzavřena. Odstraňování následků této nehody trvalo více než čtyři hodiny.

Při požáru v bytě na ulici Cejl v Brně zachránili hasiči šest lidí. Požár v kuchyni způsobila svíčka. Hasiči násilím vnikli do bytu a ve speciálních vyváděcích maskách zachránili jeho obyvatele, všech šest osob bylo s podezřením na intoxikaci kouřem předáno do péče ZZS.

Vyšetřovatel odhadl škodu způsobenou požárem na 30 tisíc korun. Na místě zasahovaly jednotky HZS Lidická, Líšeň a SDH Brno Husovice.

Při požáru rodinného domu v Lysé nad Labem byla nalezena mrtvá osoba, na místě zasahují profesionální hasiči z Nymburku a Benátek nad Jizerou společně s dobrovolnými jednotkami Milovice a Lysá nad Labem.

Likvidaci požáru komplikoval všudepřítomný nepořádek, hasiči v dýchací technice vyhledávali skrytá ohniska. Ve čtvrt na pět ráno bylo místo předáno policistům, na dohlídku zůstala místní dobrovolná jednotka. Škoda byla vyčíslena na 200 tisíc, uchráněné hodnoty na jeden milion.