Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči ze Solnice byli přivoláni k dopravní nehodě osobního automobilu, který narazil do sloupku Hlavního uzávěru plynu v ulici Nádražní v Solnici.

K úniku plynu nedošlo. Hasiči provedli na vozidle protipožární opatření. Plynový uzávěr zkontrolovali pracovníci firmy RWE, byl v pořádku. Hasiči pomohli s naložením vozidla na odtah a uklidili uniklé provozní kapaliny.

V Rokycanech u fotbalového hřiště na soutoku Holoubkovského potoka a Klabavy byl nahlášen úhyn ryb v důsledku úniku neznámé látky. Na místo vyjeli místní hasiči a Chemická laboratoř z Třemošné. Dostavili se i zástupci ČIŽP ORP Rokycany, Povodí Vltavy a technik městských kanalizací.

Průzkumem bylo zjištěno, že do řeky přetekly fekálie z jímky. Uhynuly zhruba dvě desítky ryb, dle rybářů mezi nimi byly i zákonem chráněné druhy. Hasiči společně s chemiky odebrali na několika místech toku vzorky, které budou podrobeny analýze, a asistovali policii při vyšetřování. Další postup je v kompetenci Povodí Vltavy a městských kanalizací.