Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Mezi Plasy a Horním Hradištěm v místě zvaném Peklo se vozidlo s pěti mladými kluky několikrát převrátilo přes střechu a skončilo ve srázu zhruba 15 metrů pod úrovní vozovky. Hasiči z Plas na místo přijeli současně s třemi vozy ZZS. Všichni mladíci byli v době příjezdu záchranných složek mimo vozidlo, utrpěli různě závažná poranění.

ZZS všech pět odvezla do nemocnice na vyšetření. Hasiči na místě řídili provoz. Provozní kapaliny z vozidla neunikly, vyproštění a odtah vozidla si zajistil majitel sám.

Za Brnířovem ve směru na Hlubokou havarovalo osobní auto. Skončilo na střeše v poli. K nehodě dorazli hasiči z Domažlic. Při jejich příjezdu byla lehce zraněná řidička mimo vozidlo. Hasiči ji poskytli předlékařskou péči, následně ji předali ZZS do péče.

Po necelé hodině úplné uzavírky hasiči zprůjezdnili jeden jízdní pruh a řídili provoz kyvadlově. Hasiči pomohli naložit vozidlo na odtahovou službu, po jejím odjezdu byl provoz na silnici obnoven

Dva osobní automobily havarovaly dnes krátce před 14. hodinou na ulici Davídkova v Chrlicích. Jednotky z požární stanice Brno-BVV a Židlochovice při příjezdu zjistily, že všechny osoby jsou již mimo vozidla a v péči posádek a vrtulníku ZZS JMK.

Hasiči místo nehody zabezpečili proti případnému požáru, řídili dopravu a asistovali záchranářům při ošetření zraněných. Ve vozidlech cestovalo 8 osob. Čtyři zraněné odvezla ZZS JMK k dalšímu ošetření. Po vyšetření nehody Policií ČR hasiči zajistili závěrečný úklid komunikace.

Dne 10. května v 11.15 hodin vyjížděli profesionální hasiči z Moravské Třebové k nehodě, jež se stala na silnici z Moravské Třebové na Svitavy. Jednalo se o automobil, který skončil v příkopu. Ve voze cestovalo pět osob, z toho jedno dítě. Tomu hasiči předali k uklidnění po prožité nepříjemné události plyšového dráčka Záchranáčka.

Posádka zdravotnické záchranné služby převezla do nemocnice všech pět osob. Hasiči odstranili následky nehody a vrátili se zpět na stanici.