Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči z centrální stanice v Hradci Králové a ze stanice Pražská a dobrovolní hasiči z Lochenic zasahovali v neděli v odpoledních hodinách při úniku nafty do potoka v obci Lochenice. Hasiči postavili hráz a k zachycení použili sorbent. Pravděpodobnou příčinou byla mastná skvrna u kanálové vpusti v jedné z ulic. Hasiči propláchli kanalizaci vodou z jedné cisterny automobilu. Zbytky nečistot byly zachyceny sorbentem, který zůstal na místě přes noc. Druhý den ráno hasiči sorbent posbírali a odvezli. Informována o události byla Česká inspekce životního prostředí a starosta obce.

Profesionální hasiči z centrální stanice v Hradci Králové a ze stanice Pražská a dobrovolní hasiči z Lochenic zasahovali v odpoledních hodinách při úniku nafty do potoka v obci Lochenice. Hasiči postavili hráz a k zachycení použili sorbent. Pravděpodobnou příčinou byla mastná skvrna u kanálové vpusti v jedné z ulic. Hasiči propláchli kanalizaci vodou z jedné cisterny automobilu. Zbytky nečistot byly zachyceny sorbentem, který zůstal na místě přes noc. Druhý den ráno hasiči sorbent posbírali a odvezli. Informována o události byla Česká inspekce životního prostředí a starosta obce.

Za Novou Hůrkou u Kepelské křižovatky se převrátilo osobní auto několikrát přes střechu a skončilo v cca 1 metr hluboké vodoteči. K nehodě vyjela jednotka Správy NP a CHKO Šumava společně s dobrovolnými hasiči ze Železné Rudy. Jednotky poskytly dvěma zraněným předlékařskou péči, z důvodu podezření na zranění krční páteře jim nasadily krční límce a připravili na transport. ZZS si zraněné převzala a následně je převezla na hranice, odkud byl zajištěn převoz do nemocnice v Německu. Jednotky pomohly odtahové službě vyprostit a naložit vozidlo.