Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

U obce Loučim se srazila dvě osobní auta. V době příjezdu jednotky HZS Klatovy k místu nehody byly všechny osoby mimo havarovaná vozidla. Řidič jednoho vozidla upadal do šokového stavu, řidička druhého vozu utěšovala svou vnučku. Hasiči překontrolovali zdravotní stav všech zúčastněných, nikdo na první pohled nebyl nijak zraněn. Malému děvčátku hasiči věnovali pro zmírnění stresu plyšového dráčka. ZZS si všechny osoby převzala a odvezla je na vyšetření do nemocnice. Uniklé provozní kapaliny hasiči zlikvidovali pomocí sorbentu.

Hasiči z PS Nýřany v průběhu kondiční jízdy mezi Městem Touškovem a Pískem u odbočky na Košetice přijeli k nehodě osobního auta, které narazilo do stromu. Prostřednictvím KOPIS informoval velitel zásahu ZZS a PČR, s ohledem na závažnost DN si je vyžádal na místo PČR, s ohledem na závažnost DN si je vyžádal na místo události. Třem zraněným osobám hasiči poskytli předlékařskou pomoc, po příjezdu ZZS nadále spolupracovali se zdravotníky při ošetření. Z vozidla neunikaly provozní náplně. Místo události si převzala PČR, jednotka pokračovala dále v kondičních jízdách.

V 10:40 hod vyjely jednotky HZS Žatec, HZS Podbořany, SDH Žatec a SDH Libočany na hlášený požár patrového domu do ulice Čeradická v Žatci. Jednotka HZS na místo přejížděla z předešlé události kam se posléze opět vrátila. Po příjezdu na místo zjištěno, že se jedná o požár vonné svíčky a dekorace nad krbem. Dům přirozeně odvětrán a krb zkontrolován termokamerou. Jednotky jedoucí na místo odvolány zpět na základny.