Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda zasahovali odpoledne ve firmě specializující se na výrobu elektromotorů malých výkonů a ventilátorů v ulici Bratří Čapků v Náchodě. Hasiči po příjezdu na místo a provedeném průzkumu zjistili, že při broušení došlo k požáru univerzálního odsavače škodlivých zplodin v místnosti brusírny v prvním nadzemním podlaží. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 20 tisíc korun, uchráněné hodnoty na dalším vybavení firmy činí 100 milionů korun. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

Na silnici II. třídy č. 128 před obcí Horní Pěna ve směru od Jindřichova Hradce zasahovala na základě ohlášení Policie ČR profesionální jednotka ze stanice Jindřichův Hradec u dopravní nehody osobního automobilu tovární značky Renault Clio.

Havarovaný vůz skončil mimo vozovku otočený na střeše, jeho řidička vyvázla bez zranění a na hasiče čekala v místě nehody mimo havarované auto. Jednotka HZS u vozu provedla protipožární opatření, nehodu pak předala Policii ČR k šetření a vrátila se na základnu. K nehodě byla jindřichohradecká jednotka vyslána následně s jiným zásahovým vozem disponujícím navijákem, pomocí kterého bylo Clio přetočeno zpět na kola a odstaveno na krajnici vozovky. Zásah hasičů byl ukončen závěrečným úklidem vozovky krátce před 17. hodinou.

Jednotka HZS Praha, st. 7, byla vyslána do ulice Nad Zlíchovem k otevření bytové jednotky v obytné činžovní vile. V bytě se na zapnutém hořáku plynového sporáku nacházela nádoba s potravinami. Jednotka preventivně uzavřela přívod plynu a vypnula hlavní přívod elektrické energie do bytu. Na místo se na telefonickou výzvu dostavila uživatelka bytu s klíči a zpřístupnila bytovou jednotku. Jednotka provedla kontrolu bytu. Případ byl předán uživatelce.