Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jednotka HZS Praha, st. 7, byla vyslána do ulice Nad Zlíchovem k otevření bytové jednotky v obytné činžovní vile. V bytě se na zapnutém hořáku plynového sporáku nacházela nádoba s potravinami. Jednotka preventivně uzavřela přívod plynu a vypnula hlavní přívod elektrické energie do bytu. Na místo se na telefonickou výzvu dostavila uživatelka bytu s klíči a zpřístupnila bytovou jednotku. Jednotka provedla kontrolu bytu. Případ byl předán uživatelce.

Policisté vyšetřují příčiny tragické dopravní nehody, která se stala ráno na 234,7. km dálnice D1 ve směru na Prahu. Došlo tam ke střetu osobního vozu s nákladním. Na místě zahynul spolujezdec z osobního auta, řidič byl se zraněním převezen do nemocnice.

Dálnice je uzavřena, řidiči sjíždí na 236. kilometru a vrací se zpět na kilometru 230. Bezprostředně za nehodou zůstalo několik desítek vozidel, která již opustila pod naším dohledem dálnici (otočili jsme je). Na objízdných trasách řídíme provoz, v tuto chvíli je plynulý.

Tři jednotky hasičů byly před půl šestou ráno povolány k požáru ve velkoobchodě Makro v Rovné ulici v hradecké městské části Březhrad. Již cestou k zásahu byli hasiči informováni, že se nejedná o požár, ale páru v kuchyni, která způsobila sepnutí čidla elektrické požární signalizace. Na místo tak dojela pouze jednotka profesionálních hasičů z centrální stanice, další jednotky profesionálních hasičů z Hradce Králové – stanice Pražská a dobrovolných hasičů z Plačic byly vráceny zpět na své základny. Hasiči zkontrolovali objekt a prostor, kde došlo k hlášení o požáru.