Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Mezi Filipov u Jiříkova a Rumburk zamířili profesionální hasiči z Varnsdorfu společně s dobrovolnými rumburskými kolegy k nehodě dodávky, která skončila na boku mimo vozovku. V době příjezdu první jednotky byly osoby mimo vozidlo. Na žádost velitele zásahu na místo vyjel děčínský jeřáb, jehož pomocí byla dodávka umístěna zpět na komunikaci.

Společně s hasiči na místě zasahovali zdravotníci a policisté městští i státní, včetně dopravních.

Jednotka profesionálních hasičů z Náchoda byla krátce po poledni přivolána k nehodě na silnici u Horního Dřevíče. Při příjezdu jednotky již v místě stála kvůli sněhovým podmínkám a nesjízdnosti komunikace kolona vozidel.

Hasiči došli k nehodě pěšky a zjistili, že jedno z osobních vozidel vyjelo ze silnice a sjelo ze srázu. Tříčlenná posádka vyvázla bez zranění. K havarovanému autu se vzhledem k místu události nedalo dostat. Hasiči po domluvě s Policií ČR předali místo zásahu a vrátili se zpět na základnu.

Do pneuservisu v Holýšově operační středisko vyslalo jednotky HZS Staňkov a SDH Holýšov k požáru motorové části osobního auta. Požár se podařilo dostat pod kontrolu zaměstnancům podniku pomocí 3 práškových hasicích přístrojů.

Následně hasiči požár zlikvidovali vysokotlakým proudem. Předběžně byly škody vyčísleny n a 5 tisíc korun, na stejnou výši se odhadují uchráněné hodnoty. Příčina vzniku požáru je v šetření, prověřuje se technická závada.

Jednotky profesionálních hasičů ze stanic Holešov a Zlín zasahovaly u dopravní nehody osobního vozidla, ke které došlo v části Fryšták – Žabárna. Po vyjetí mimo komunikaci se osobní vozidlo zn. Kia převrátilo na levý bok. Řidička opustila vozidlo ještě před příjezdem hasičů.

Skončila se šokem v péči zdravotnické záchranné služby. Po provedení opatření proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin předali hasiči místo nehody policistům a ukončili svůj zásah.