Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na požár dřevěné chaty do obce Bohdalovice v zahrádkářské kolonii o rozměrech cca 3×3m byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Český Krumlova jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Větřní.

Po dojezdu jednotek na místo mimořádné události bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o požár chaty v plném rozsahu. Jednotky na místo provedli likvidaci požáru. Škoda na majetku byla stanovena na 50 000,–. Příčina vzniku požáru byla stanovena jako nedbalost.

Na požár speciální krycí a jímací plachty v objektu bioplynové stanice v obci Lenora bylo Operačním a informačním střediskem HZS Jihočeského kraje vysláno 6 cisteren profesionálních hasičů ze stanice Prachatice a jednotek SDH obce Volary, Lenora a Horní Vltavice.

Po dojezdu jednotek na místo mimořádné události a provedení lokalizace a likvidace požáru byla odhadnuta majitelem objektu škoda způsobená v přímé souvislosti s požárem na 1 000 000,– Kč. Příčina vzniku požáru byla stanovena jako technická závada na elektroinstalaci.

K požáru vzrostlé túje vyjeli profesionální hasiči z Lipníku nad Bečvou a dobrovolní hasiči z Hranic v Hranicích – Struhlovsku. V době příjezdu hasičů požár hasili obyvatelé domu, před kterým tuje rostla, a strážníci městské policie domovním hydrantem.

Díky rychlému zásahu se požár podařilo rychle zvládnout a nerozšířil se tak na dům. Túje měla rozměry asi 4 × 4 metry a požár s největší pravděpodobností nezpůsobil žádnou škodu.