Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči z Trutnova vyjeli ve 14:57 hodin k ohlášenému úniku plynu v ulici Maxima Gorkého v Trutnově. Po příjezdu jednotky na místo byl nepatrně cítit plyn v instalační šachtě bytu ve čtvrtém nadzemním podlaží bytového domu. Hasiči speciálním přístrojem nenaměřili žádnou zvýšenou koncentraci nebezpečného plynu v ovzduší. Na místo povolali pracovníky pohotovostní služby RWE, zkontrolovali a odvětrali byt a provedli kontrolní měření v okolních bytových jednotkách. Hasiči se následně vrátili zpět na základnu.

Profesionální hasiči ze stanice Jindřichův Hradec likvidovali na silnici č. 23 u obce Hospříz následky dopravní nehody osobních automobilů továrních značek Škoda Felicia a VW Passat. Při nehodě utrpěla zranění jedna osoba. Nehoda se obešla bez vyproštění. Hasiči průzkumem nezjistili ani žádný únik provozních kapalin. Po dobu šetření nehody Policií ČR pak jednotka HZS řídila provoz na komunikaci. Zásah hasiči ukončili okolo 16. hodiny.

Na Frýdecko-Místecku byl před půl třetí odpoledne mezi obcemi Žermanice a Bruzovice nahlášen střet dvou osobních vozidel. Na pomoc vyjely posádky ZZS z Nošovic a Frýdku-Místku a hasiči ze stanice Havířov.

Zranění muži ve věku 24, 26, 29 a 66 let utrpěli lehká až středně těžká poranění končetin, hrudníku či hlavy. Po ošetření je posádky záchranářů předaly do další péče úrazové ambulance frýdecko-místecké nemocnice.

Následky dopravní nehody, kdy řidič vozu Škoda Fabia sjel z vozovky do příkopu a narazil do stromu, likvidovala na silnici č. 20 u obce Sedlice profesionální jednotka ze stanice Blatná. Když hasiči k nehodě přijeli, byl řidič vozu již ošetřován zdravotníky ZZS. Jednotka zajistila místo nehody, u havarovaného auta provedla protipožární opatření a do příjezdu vozu odtahové služby ve spolupráci s Policií ČR řídila provoz na komunikaci. Hasiči následně pomohli s naložením auta na vůz odtahové služby a zásah ukončili závěrečným úklidem vozovky.