Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Hasiči ze stanic HZS Kutná Hora a Uhlířské Janovice a dobrovolní hasiči z JSDH Sázava, Rataje nad Sázavou a Uhlířské Janovice vyjeli k nahlášenému požáru dvojchaty u obce Samopše na Kutnohorsku. Část chaty shořela úplně, u druhé hasiči rozebírali stropy a střechu.

V 01.30 hodin se podařilo požár zlikvidovat. Dopoledne požářiště překontroloval policejní psovod se psem. Způsobená škoda je 2 miliony, uchránit se podařilo hodnoty za 700.000 Kč, příčina vzniku požáru je v šetření, může se jednat o cizí zavinění ale i závadu na elektroinstalaci.

Škoda ve výši 250 000,– Kč byla stanovena po požáru střechy nad barem v ulici K. Weise ve Vimperku. K požáru vyjeli vimperští profesionální hasiči, jako posilová jednotka na místo vyjela profesionální jednotka ze stanice Prachatice. Hasiči průzkumem zjistili, že požár zasáhnul střešní konstrukci.

Z ohroženého objektu vynesli dvě propanbutanové láhve. Požár byl jednotkami ihned lokalizován, prachatická jednotka zásah ukončila okolo půl jedenácté večerní. Úplnou likvidaci velitel zásahu nahlásil třicet minut po půlnoci. Hodnota uchráněného majetku činí 500 000,–, příčina vzniku požáru je v šetření.