Pátek 17. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Ve čtvrtek 11. 12. 2014 po šesté hodině večerní vyjely jednotky HZS Stochov a JSDH Nové Strašecí na záchranu koně, který se měl pohybovat na silnici č.237 v úseku Ruda-Nové Strašecí. Po krátkém průzkumu bylo zjištěno že kůň se jménem Casseta se nachází na železniční trati.

Velitelem zásahu byla okamžitě zastavena železniční doprava v úseku Nové Strašecí – Řevničov. Zvíře bylo za pomocí přikrývky a lana odchyceno a bez zranění předáno majiteli.

HZS Stochov – CAS 24 ScaniaJSDH Nové Strašecí – CAS 30 Volvo

Krátce před 16. hodinou došlo k dopravní nehodě dvou osobních automobilů na hlavním tahu z Náchoda na Rychnov nad Kněžnou. Na místo okamžitě vyrazili dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují společně s profesionálními hasiči z Náchoda.

Při nehodě došlo k čelnímu střetu dvou osobních automobilů, jeden z nich skončil po nehodě mimo vozovku. Zdravotnická záchranná služba převezla zraněnou osobu k dalšímu ošetření do nemocnice. Silnice byla po dobu šetření nehody zcela neprůjezdná. Na místě hasiči spolupracovali také s Policií ČR a městskou policií z Nového Města nad Metují.