Čtvrtek 16. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V Soběslavi na křižovatce ulic Mrázkova a Nová likvidovali profesionální hasiči z místní stanice následky střetu dvou osobních automobilů továrních značek Škoda a Subaru. Řidiči havarovaných vozů vyvázli bez zranění, oba byli v okamžiku příjezdu hasičů k nehodě mimo svá auta.

Průzkum ukázal, že z jednoho z vozů vytekla chladicí kapalina. Hasiči ji na vozovce zasypali sorbentem. Dále u obou aut provedli protipožární opatření. V 9:19 hodin velitel zásahu nehodu předal Policii ČR k dalšímu šetření a soběslavská jednotka odjela na základnu. Na místo nehody se pak stejní hasiči vrátili krátce po půl jedenácté, aby dokončili úklid vozovky.

Profesionální hasiči z Varnsdorfu vyjeli k dopravní nehodě na silnici mezi Rybništěm a Krásnou Lípou. Po příjezdu na místo zjistili, že osobák vyletěl ze silnice a po několika kotrmelcích skončil v poli na boku. O zraněnou osobu se postarali zdravotníci, hasiči provedli protipožární opatření a vyčkali vyšetření nehody přítomnými dopravními policisty.

V době nakládání osobáku na vozidlo odtahové služby pak v místě uzavřeli provoz.

Jednotka HZS ze stanice Chomutov vyjela v průběhu tří hodin k třem požárům odpadkových kontejnerů a popelnic v Chomutově. První požár byl hlášen v 22:23 v Jirkovské ulici, kde hořel žlutý kontejner na tříděný odpad. Hasiči požár zlikvidovali v 22:36.

Podruhé jednotka vyjela v 23:34 do Písečné ulice, kde hořel odpad ve dvou plechových popelnicích. Hasiči požár zlikvidovali v 23:49. Do třetice jednotka vyjela v 0:56 opět do Písečné ulice, kde hořel plast v plechovém kontejneru. Hasiči požár zlikvidovali v 1:11.