Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči ze stanice Soběslav byli vysláni k dopravní nehodě ohlášené s nutností vyproštění zraněných osob, která se stala na silnici I/3 v obci Klenovice. Průzkumem hasiči zjistili, že osádka havarovaného auta, které skončilo převrácené na boku na poli, je již z auta venku.

Z vozu neunikaly žádné provozní kapaliny. Hasiči poskytli všem předlékařskou pomoc, havarované auto značky Ford Focus zajistili proti požáru, osvětili místo zásahu a vyčkali příjezdu Policie ČR a ZZS. Zásah jednotky HZS byl ukončen po 19. hodině.

K dopravní nehodě, která se stala zhruba 2 km za Stříbrem ve směru na Benešovice, vyslalo operační středisko profesionální i dobrovolnou jednotku ze Stříbra. Zraněnou osobu nemuseli z vozidla vyprostit pomocí hydrauliky, z vozidla se dostala sama před příjezdem jednotek. Hasiči jí poskytli první pomoc. ZZS si ji převzala do péče a následně transportovala do nemocnice. Dopravu v místě nehody hasiči usměrňovali jedním jízdním pruhem kyvadlově.

K požáru starého domku v areálu bývalé cihelny v Plzni Bolevci vyslalo operační středisko jednotku HZS Košutka a jako posilu jednotku SDH Bolevec. Požár odpadu a naskladněného materiálu se podařilo hasičům včas zlikvidovat. Z budovy vyvedli hasiči dvě zjevně nezraněné osoby, pomoc ZZS nevyžadovaly. Zakouřené prostory hasiči odvětrali pomocí přetlakové ventilace. Ke škodám nedošlo, požár pravděpodobně zavinila nedbalost či úmysl.