Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči ze stanice Suché Vrbné byli vysláni do Ledenic k likvidaci následků dopravní nehody osobního automobilu. Při nehodě utrpěla zranění jedna osoba, nebylo nutné její vyproštění. Jednotka HZS provedla zajištění místa nehody a zabezpečení havarovaného auta.

Poté odjela zpět na základu. Nehodu si převzala Policie ČR k šetření. Před 15. hodinou pak tatáž jednotka k nehodě vyjela opětovně, aby provedla úklid vozovky.

Profesionální hasiči ze stanice Frymburk a jednotka SDH obce Horní Planá vyjeli v Horní Plané do ulice Finské domky k ohlášenému požáru propanbutanové láhve. Jako první k požáru přijeli dobrovolní hasiči. Ihned započali s ochlazováním sudu, kterým majitel láhev přikryl.

Následně pak hasiči ochladili a uhasili i láhev. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na připojené hadici. Vzniklá škoda činí 500,– Kč.

Jednotky HZS Domažlice a SDH Bělá nad Radbuzou vyslalo operační středisko do obce Hostouň k dopravní nehodě. Osobní auto se převrátilo přes střechu a skončilo mimo komunikaci zpět na kolech zaklíněné mezi stromy. Řidička se dokázala z vozidla dostat bez cizí pomoci.

Před příjezdem jednotek se o zraněnou starala ZZS. Hasiči na místě zajišťovali dopravu a pomohli naložit vozidlo na odtahovou službu. Z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny.