Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči z Trutnova vyjeli po 18. hodině k dopravní nehodě dvou osobních vozidel, která se srazila u Velkých Svatoňovic. Při nehodě byla jedna osoba zraněna.

Hasiči jí poskytli předlékařskou pomoc a po příjezdu záchranné služby byla převezena k ošetření do nemocnice. Hasiči zabezpečili jedno z vozidel proti požáru a odpojili u něho autobaterii. Následně pomocí sorbentu zlikvidovali uniklé provozní kapaliny. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči ze stanice Tábor zasahovali ve svém městě v Kozské ulici, kde došlo k dopravní nehodě dvou osobních automobilů. Jednalo se o vozy továrních značek Škoda Fabia a VW Sharan, jejichž osádky byly v době příjezdu hasičů mimo havarovaná auta v péči ZZS.

Hasiči provedli zajištění místa nehody, následně protipožární opatření a do příjezdu Policie ČR řídili provoz na komunikaci. Po zadokumentování nehody Policií ČR jednotka HZS asistovala pracovníkům odtahové služby při odstranění aut z vozovky. Vyteklé provozní kapaliny hasiči ze silnice vyčistili pomocí sorbentu, zásah pak ukončili závěrečným úklidem vozovky od střepů a plastů.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou vyjeli odpoledne k dopravní nehodě, která se stala na silnici č. II/319 u obce Javornice. Osobní vůz z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice a narazil do stromu. Ve vozidle cestovali dva lidé, kteří utrpěli zranění.

Při příjezdu hasičů byli v péči záchranářů. Hasiči se zapojili do ošetřování zraněných osob a pomohli s jejich transportem do vrtulníku a sanity. Následně zabezpečili vozidlo proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.