Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jednotka HZS Praha, st. 2, provedla v ulici Peštukova násilný vstup do bytové jednotky v panelovém domě a po vylomení zámkové vložky zpřístupnila byt uživatelce pravděpodobně pod vlivem návykových látek. V bytě se podle ní měla nacházet hořící svíčka.

Uživatelka poté zasahující příslušníky HZS obvinila z poškození bezpečnostních dveří a požadovala okamžitou opravu, kterou nebylo možné dostupnými prostředky zajistit. Poškození dveří bylo zadokumentováno.

Na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina byla ohlášena dopravní nehoda dvou osobních vozidel na komunikaci spojující Polnou a Brzkov. K nehodě vyjeli polenští profesionální hasiči.

Při nehodě se zranila jedna osoba. Hasiči ji poskytli předlékařskou první pomoc a po příjezdu zdravotníků ji předali do jejich péče. Místo události a vozidla jednotky následně zabezpečily a po zadokumentování dopravní nehody policisty pomohly s naložením vozidel na odtah.

Krajské operační a informační středisko vyslalo hasiče z požární stanice Blansko k dopravní nehodě osobního automobilu a motorky v Žižlavicích. Hasiči zajistili místo nehody proti vzniku požáru a zasypali sorbentem provozní kapaliny, které vytekly na komunikaci.

Hasiči poskytli tříčlenné posádce automobilu posttraumatickou intervenční péči. Zraněného řidiče motocyklu a řidičku automobilu s dítětem převzaly do své péče posádky Zdravotnické záchranné služby. Komunikace byla po celou dobu zásahu uzavřena.

Na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina byla ohlášena dopravní nehoda motocyklu a osobního vozidla na komunikaci za Havlíčkovým Brodem ve směru na Jihlavu. Při nehodě se zranil motocyklista a skončil v péči zdravotníků.

Po nezbytném ošetření na místě události jej zdravotníci převezli k dalšímu ošetření sanitním vozem do havlíčkobrodské nemocnice. Hasiči provedli na havarovaných vozidlech protipožární opatření a následky dopravní nehody odstranili.